Chcete vědět, jak připravit svého psa pro tuto činnost? Bojíte se, že nezvládne povahové testy? Máte problém něco svého pejska naučit? Zúčastněte se diskusního fóra, které sleduje také zkušební komise sdružení Podané ruce, o.s. Rádi Vám poradíme.

Diskusní téma: Zkušenosti z canisterapie

Datum: 20.07.2010

Vložil: Lucie Kašparová

Titulek: canisterapie

Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat zda-li je potřeba mít nějaké speciální vzdělání jako např. střední školu zaměřenou na zdravotnictví nebo sociální péči pro to aby mohl člověk provádět canisterapii.
předem děkuji za odpověd

Odpovědět

—————

Datum: 24.07.2010

Vložil: Helena Fejkusová

Titulek: Re: canisterapie

Vážená paní( slečno) Kašparová, pokud máte zájem prakticky provádět canisterapii, podmínkou je mít vhodného psa na canisterapii. A pokud tuto činnost chcete realizovat například pod naší organizací, musíte se svým psem úspěšně složit canisterapeutické zkoušky.Součástí zmíněných zkoušek je i povinnost zájemce se zúčastnit semináře v rámci prvních zkoušek. Je velice žádoucí se dále v problematice canisterapie vzdělávat, ( například účastí na odborných seminářích s touto problematikou, které pořádají organizace zaobírající se zooterapiemi v ČR i v zahraničí). Dokončené vzdělání ve zdravotnických nebo sociálních oborech nebo ve speciální pedagogice není nutností, ale je jistě předností, lépe se pak canisterapeut v těchto oborech orientuje, lépe se mu s klienty pracuje. Ale zatím není toto legislativně upraveno , tím ani vyžadováno. Snad Vám má odpověď dostatečně naznačila, že čím víc z problematiky zdravotnické, sociální i pedagogické víte, tím se Vám lépe bude vykonávat canisterapie. Helena Fejkusová

Odpovědět

—————

Datum: 07.07.2010

Vložil: Eva Maralíková

Titulek: Zdravím

chtěla jsem se zeptat, kdy mají být další zkoušky a zda budou opět ve Větřkovicích? A kde se o tom dočtu? Přihlášku jsme podávali na červen, jenže ten nám z mých zdr. důvodů nevyšel :( Tak mi psal pán, teď už nevím jak se jmenoval, ale že to jde předat ještě na další termín a nemohu se dočíct kde to tady je :-( Děkuji za odpověď, jste moc skvělá organizace :)

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Canisterapie

Datum: 31.03.2010

Vložil: Bc. Lenka Parůžková

Titulek: Přípravný Seminář pro zájemce o canisterapii

V sobotu 8. května budu od 13 - 17 hodin v CVČ Astra ve Frenštátě p.R. pořádat přípravný seminář pro zájemce o canisterapii. Nejedná se o školící seminář pro canisterapeuty, ale spíše o přípravu psů i majitelů ke zkouškám canisterapeutického týmu. Seminář je tak vhodný jak pro ty, kteří se na zkoušky chystají, a chtějí si ověřit své schopnosti, tak i pro úplné laiky, kterým poskytne návod na správnou přípravu canisterapeutického psa.
Náplní teoretického semináře bude základní dělení canisterapie, probereme také oblasti ve kterých je využívána i její přínos (u seniorů, v logopedii, v dětských domovech apod.)
V praktické části se pak zaměříme jak na přípravu psa - jeho ovladatelnost, nácvik nezvyklých situací, tak i provádění různých typů polohování a práci psa i majitele u vozíčku. Získáte také základy práce s klientem, čeho se při prvním kontaktu vyvarovat a na co si naopak dát pozor.

Zájemci se mohou hlásit na mailu lenpar@centrum.cz nebo na telefonu 739 40 66 44. Cena semináře je 200,-Kč na osobu a psa, počet míst je omezen.

Odpovědět

—————

Datum: 28.03.2010

Vložil: Verča

Titulek: seminář

Dobrý den.
Je vhdoný canisterapeutický seminář, ketrý se bude konat ve Větřkovicích vhodný i pro psy a psovody, kteří s canisterapií nemají dosud žádnu zkušenost?
Děkuji

Odpovědět

—————

Datum: 07.04.2010

Vložil: M.Olbrechtová- koordinátor canisterapie

Titulek: Re: seminář

Pokud se jedná pouze o seminář, je určen laikům, začátečníkům a všem, které canisterapie zajímá. Obsah semináře a seznam jednotlivých témat je uveden na přihlášce, kterou naleznete " v akcích" .

Odpovědět

—————

Datum: 11.03.2010

Vložil: Nagovska Jana

Titulek: Dotaz na canisterapii

Dobrý den,
mám 3 měsíční¨ho pejska basenji.Jsem čerstvě v důchodě /zdra.sestra/a ráda bych se do canisterapie v místě bydliště zapojila,pokud by tato rasa a můj pejsek byl vhodný.Zatím je docela divoký jako každé štěně ,ale velmi společenský,lidi má rád.
Bydlíme v kolíně,můžete mě prosím dát nějaký kontakt?Děkuji s pozdravem Nagovská Jana

nagovska @seznam.cz

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Kontakt

Podané ruce, o.s.

Zborovská 465 738 02 Frýdek-Místek IČ 70305731 Bankovní spojení: 19-3763330247/0100 (členské příspěvky, sponzorské dary)
Registrace Ministerstvem vnitra ČR dne 12. 4. 2000, č. j. VS/1-1/43 487/00-R

tel. 777 260 110

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

kteří by rádi navštěvovali nemocné, staré, opuštěné a zdravotně postižené lidi a malé děti spolu se svými pejsky. Na rase pejska nezáleží, pouze na jeho vyrovnané a přátelské povaze a na Vaši vůli a trpělivosti se této činnosti věnovat. Pokud Vás canisterapie zajímá a rádi byste někomu pomohli, napište nám! Informace