Chcete vědět, jak připravit svého psa pro tuto činnost? Bojíte se, že nezvládne povahové testy? Máte problém něco svého pejska naučit? Zúčastněte se diskusního fóra, které sleduje také zkušební komise sdružení Podané ruce, o.s. Rádi Vám poradíme.

Diskusní téma: Zkušenosti z canisterapie

Datum: 11.08.2010

Vložil: Simona

Titulek: Věk

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v kolika měsících se chodí s pejsky na první zkoušky, zda by se hodil na canisterapii ? A ještě jedna otázka jsem z Jeseníku a chtěla bych se věnovat canist. , ale nevím zda tu u nás je někde taková možnost. Prosím poraďte mi nejbližžší organizaci na kterou bych se mohla obrátit. Mám fenku Bernského salašnického psa...
Děkuji Simona

Odpovědět

—————

Datum: 16.08.2010

Vložil: Helena Fejkusová

Titulek: Re: Věk

Slečno Simono, ptáte se na věk psa a zkoušky, které musí se svým majitelem absolvovat, aby bylo možno psa použít k canisterapii. Je to u malého plemene 12měsíců, u středního a velkého 18 měsíců. Předpoklad je, že je připraven ke zkouškám, má zvládnutou základní poslušnost-ovladatelnost ( přivolání, sedni, lehni, zůstaň, chůze na vodítku nebo bez vodítka u nohy psovoda). Vše najdete ve znění zkušebního řádu na těchto webovkách. Doporučuji se nejdříve podívat na zkoušky a potom se přihlásit. Nevím, jaké máte zkušenosti s výcvikem, ale návštěva kynologického cvičiště v místě bydliště a výcvik pomocí zkušených výcvikářů může pomoci. Přímo ve městě Jeseník nepracuje žádný náš canisterapeutický tým, ale členka Podaných rukou o.s., a zároveň zkušená výcvikářka a členka zkušební komise našeho sdružení, paní Hana Möserová, bydlí v Novém Malíně, s ní se můžete telefonicky spojit. Kontakt na ni je v canisterapeutických týmech. Přeji mnoho elánu a vytrvalosti, i o tom je canisterapie. Helena Fejkusová

Odpovědět

—————

Datum: 04.08.2010

Vložil: ZUZY

Titulek: Napadl nás pitbull certifikovaný pro canisterapii

Dobrý den,

Napadl nás pitbull, který je certifikovaný pro canisterapii.

Kde můžu tuto skutečnost nahlásit, případně co se s tím dá dělat?

Díky za informaci
ZUZY

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Canisterapie

Datum: 25.11.2009

Vložil: Lucie Janošcová

Titulek: členství/výcvik

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné dělat canisterapii i s papillonem, má rok a půl a patří k těm větším jedincům, protože váží cca 4,5 kila. Co máme udělat proto, stát se členy, jestli je nutný výcvik a podobně, je to hrozně mazlivý a společenský pejsek s milou povahou, neustále se "směje" a tak mě napadlo, že bychom mohli chodit do domovů důchodců, nebo mateřských škol, hrozně rád si hraje, děti by to mohlo bavit, házet mu balónky. Umí i různé povely mimo základní poslušnost. Jsme z Ostrvy a zajímalo by mě, jestli je zde nějaké specializované cvičiště, kde by se mohlo zjistit, jestli má pro canisterapii vlohy.
Děkuji mnohokrát za odpověď,
Lucie Janošcová

Odpovědět

—————

Datum: 25.11.2009

Titulek: Re: členství/výcvik

Vážená paní ( slečno) Janošcová, velikost pejska není problém, právě malých plemen se nám nedostává a klienti by je jen přivítali. Každý pejsem musí mít zvládnutou základní poslušnost a na zkouškách je jedno, zda má 4,5kg nebo 45kg.Zkušební komise je nekompromisní a má k tomu jistě pádné důvody. V zařízení, kde canis.provádíme,se může stát všelicos a pokud by pes neměl zvládnutou základní poslušnost, mohl by zapříčinit např.pád klienta. Na zkouškách jsme měli skvěle zvládnutou čivavu. Bylo úžasné, jak paničku poslouchá a jak sehraná je to dvojice. Pokud máte s pejskem zvládnuty povely, jak píšete, určitě Vám na cvičáku ve Vašem okolí poradí, jak zvládnout to základní. Na našich stránkách je kontakt na p.Kunčickou, ta vede cvičák ve FM, připravuje canisterapeuty a určutě i odhadne psa, který se k canisterapii třeba vyloženě nehodí. Přeji Vám, ať se rozhodnete pro canisterapii, potřebujeme v Ostravě zvýšit počet spolehlivých canisterapeutů a canisterapeutických týmů, Helena Fejkusová

Odpovědět

—————

Datum: 10.11.2009

Vložil: Martina

Titulek: členství

Dobrý den, ráda bych se stala členem . Můžete mi poradit jak to udělat. Mám fenu belgického ovčáka- 6měsíční. Jsem z Ostravy.

Odpovědět

—————

Datum: 10.11.2009

Titulek: Re: členství

Vážená paní, slečno Martino, není žádný problém stát se členem Podaných rukou,o.s. Na našich webovkách je přihláška, je tam i odkaz na koordinátorku canisterapie paní Olbrechtovou. Máte sice mladého pejska, ale již nyní se o canisterapii můžete zajímat a jako člen můžete bez psa s jiným canisterapeutem navštěvovat některé ze zařízení, kde terapii poskytujeme. Snáze tak do problematiky vniknete a po zkouškách budete připravena navštěvovat některé ze zařízení třeba v Ostravě, kde má.me stále nedostatek canisterapeutických týmů. Přeji mnoho elánu. Helena Fejkusová

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Kontakt

Podané ruce, o.s.

Zborovská 465 738 02 Frýdek-Místek IČ 70305731 Bankovní spojení: 19-3763330247/0100 (členské příspěvky, sponzorské dary)
Registrace Ministerstvem vnitra ČR dne 12. 4. 2000, č. j. VS/1-1/43 487/00-R

tel. 777 260 110

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

kteří by rádi navštěvovali nemocné, staré, opuštěné a zdravotně postižené lidi a malé děti spolu se svými pejsky. Na rase pejska nezáleží, pouze na jeho vyrovnané a přátelské povaze a na Vaši vůli a trpělivosti se této činnosti věnovat. Pokud Vás canisterapie zajímá a rádi byste někomu pomohli, napište nám! Informace