Datum: 20.01.2010
Vložil: Petr
Titulek: Zájem o canisterapii
Dobrý den, pořídili jsme si malinké štěňátko Labradora a rád bych se s ním chtěl v budoucnu aktivně věnovat Canisterapii. Jeden z důvodů je, že i my máme malou postiženou dcerku. Můžete mi prosím poradit, zda existuje organizace, která by mě s tímto pomohla v blízkosti mého bydliště? Jsme ze Žďáru nad Sázavou.
Děkuji moc
Odpovědět
Datum: 25.11.2009
Vložil: Lucie Janošcová
Titulek: členství/výcvik
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné dělat canisterapii i s papillonem, má rok a půl a patří k těm větším jedincům, protože váží cca 4,5 kila. Co máme udělat proto, stát se členy, jestli je nutný výcvik a podobně, je to hrozně mazlivý a společenský pejsek s milou povahou, neustále se "směje" a tak mě napadlo, že bychom mohli chodit do domovů důchodců, nebo mateřských škol, hrozně rád si hraje, děti by to mohlo bavit, házet mu balónky. Umí i různé povely mimo základní poslušnost. Jsme z Ostrvy a zajímalo by mě, jestli je zde nějaké specializované cvičiště, kde by se mohlo zjistit, jestli má pro canisterapii vlohy.
Děkuji mnohokrát za odpověď,
Lucie Janošcová
Odpovědět
Datum: 25.11.2009
Vložil: Helena Fejkusová
Titulek: Re: členství/výcvik
Vážená paní ( slečno) Janošcová, velikost pejska není problém, právě malých plemen se nám nedostává a klienti by je jen přivítali. Každý pejsem musí mít zvládnutou základní poslušnost a na zkouškách je jedno, zda má 4,5kg nebo 45kg.Zkušební komise je nekompromisní a má k tomu jistě pádné důvody. V zařízení, kde canis.provádíme,se může stát všelicos a pokud by pes neměl zvládnutou základní poslušnost, mohl by zapříčinit např.pád klienta. Na zkouškách jsme měli skvěle zvládnutou čivavu. Bylo úžasné, jak paničku poslouchá a jak sehraná je to dvojice. Pokud máte s pejskem zvládnuty povely, jak píšete, určitě Vám na cvičáku ve Vašem okolí poradí, jak zvládnout to základní. Na našich stránkách je kontakt na p.Kunčickou, ta vede cvičák ve FM, připravuje canisterapeuty a určutě i odhadne psa, který se k canisterapii třeba vyloženě nehodí. Přeji Vám, ať se rozhodnete pro canisterapii, potřebujeme v Ostravě zvýšit počet spolehlivých canisterapeutů a canisterapeutických týmů, Helena Fejkusová
Odpovědět
Datum: 10.11.2009
Vložil: Martina
Titulek: členství
Dobrý den, ráda bych se stala členem . Můžete mi poradit jak to udělat. Mám fenu belgického ovčáka- 6měsíční. Jsem z Ostravy.
Odpovědět