Chcete vědět, jak připravit svého psa pro tuto činnost? Bojíte se, že nezvládne povahové testy? Máte problém něco svého pejska naučit? Zúčastněte se diskusního fóra, které sleduje také zkušební komise sdružení Podané ruce, o.s. Rádi Vám poradíme.

Diskusní téma: Zkušenosti z canisterapie

Datum: 11.08.2010

Vložil: Simona

Titulek: Věk

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v kolika měsících se chodí s pejsky na první zkoušky, zda by se hodil na canisterapii ? A ještě jedna otázka jsem z Jeseníku a chtěla bych se věnovat canist. , ale nevím zda tu u nás je někde taková možnost. Prosím poraďte mi nejbližžší organizaci na kterou bych se mohla obrátit. Mám fenku Bernského salašnického psa...
Děkuji Simona

Odpovědět

—————

Datum: 16.08.2010

Vložil: Helena Fejkusová

Titulek: Re: Věk

Slečno Simono, ptáte se na věk psa a zkoušky, které musí se svým majitelem absolvovat, aby bylo možno psa použít k canisterapii. Je to u malého plemene 12měsíců, u středního a velkého 18 měsíců. Předpoklad je, že je připraven ke zkouškám, má zvládnutou základní poslušnost-ovladatelnost ( přivolání, sedni, lehni, zůstaň, chůze na vodítku nebo bez vodítka u nohy psovoda). Vše najdete ve znění zkušebního řádu na těchto webovkách. Doporučuji se nejdříve podívat na zkoušky a potom se přihlásit. Nevím, jaké máte zkušenosti s výcvikem, ale návštěva kynologického cvičiště v místě bydliště a výcvik pomocí zkušených výcvikářů může pomoci. Přímo ve městě Jeseník nepracuje žádný náš canisterapeutický tým, ale členka Podaných rukou o.s., a zároveň zkušená výcvikářka a členka zkušební komise našeho sdružení, paní Hana Möserová, bydlí v Novém Malíně, s ní se můžete telefonicky spojit. Kontakt na ni je v canisterapeutických týmech. Přeji mnoho elánu a vytrvalosti, i o tom je canisterapie. Helena Fejkusová

Odpovědět

—————

Datum: 04.08.2010

Vložil: ZUZY

Titulek: Napadl nás pitbull certifikovaný pro canisterapii

Dobrý den,

Napadl nás pitbull, který je certifikovaný pro canisterapii.

Kde můžu tuto skutečnost nahlásit, případně co se s tím dá dělat?

Díky za informaci
ZUZY

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Diskusní téma: Canisterapie

Datum: 14.08.2008

Vložil: Katka

Titulek: Problémy s povely

Dobrý den,
píšu sem, jelikož bych se chtěla poradit. Mám fenečku zlatého retrívra, je to neskutečně hodný pes, rozdala by se jak jen by mohla, ale mám problém. Povely jako sedni, dej pac zvládá, k noze poněkud také, ale nesedne si do polohy vedle nohy, ale hlavní problém, neumí povel lehni, zkoušeli jí to naučit všemožní lidé a nidko s ní nehnul, už nevím jak jí to naučit. Proto sem píšu, jelikož by mě canesterapie velice zajímala a sem si jista že by moje fenka pro ni taky byla. Jen prostě nevím jak vyřešit tento problém, aby jsme mohly zvládnout zkoušky. Děkuji za odpověď

Odpovědět

—————

Datum: 21.08.2008

Vložil: Hedvika Horáková

Titulek: Re: Problémy s povely

Dobrý den,
Váš problém se těžko řeší pomocí mejlu. Pokud jste vyzkoušeli všechny běžné metody, jak psa naučit lehni, bylo by nejlepší se svěřit odborníkům. Zkuste navštívit kynologické cvičiště. Pokud by jste bydlela poblíž Frýdku-Místku nebo Nového Jičína, rádi Vám pomůžeme osobně.

Odpovědět

—————

Datum: 30.07.2008

Vložil: Jana

Titulek: Canisterapie

Dobrý den,
chci poděkovat za Vaše stránky, protože jsem se zde konečně dozvěděla vše potřebné o canisterapii a o zkouškách, kterými musím se psem projít. Mám křížence Bernského salašnického psa a poslední dobou jsem začala uvažovat, že právě canisterapie by mohla být činností, která nás naplní. Zatím však musíme počkat, až pes dosáhne věku 18 měsíců. Chtěla jsem se ale zeptat na požadavky ohledně zdravotního stavu psa. Náš pes musí pravidelně užívat léky na podporu kloubů, jelikož se u něj vyskytlo kulhání na zadní nohy. Jinak je ale živý a pohyb má rád. Myslíte, že by nám tento problém mohl zabránit se canisterapii věnovat? Předem děkuji za odpověď a mějte se hezky! Jana

Odpovědět

—————

Datum: 12.08.2008

Vložil: Hedvika Horáková

Titulek: Re: Canisterapie

Dobrý den,
pes, který vykonává canisterapii, musí být v dobrém zdravotním stavu. Nesmí mít žádné bolestivé místa, které by mu znemožňovaly tuto práci vykonávat. Záleží tedy na příčině kulhání. Pokud se jedná jen o problém při růstu, měl by vymizet. Zkuste se poradit se svým veterinářem o této otázce.

Odpovědět

—————

Přidat nový příspěvek

Kontakt

Podané ruce, o.s.

Zborovská 465 738 02 Frýdek-Místek IČ 70305731 Bankovní spojení: 19-3763330247/0100 (členské příspěvky, sponzorské dary)
Registrace Ministerstvem vnitra ČR dne 12. 4. 2000, č. j. VS/1-1/43 487/00-R

tel. 777 260 110

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

kteří by rádi navštěvovali nemocné, staré, opuštěné a zdravotně postižené lidi a malé děti spolu se svými pejsky. Na rase pejska nezáleží, pouze na jeho vyrovnané a přátelské povaze a na Vaši vůli a trpělivosti se této činnosti věnovat. Pokud Vás canisterapie zajímá a rádi byste někomu pomohli, napište nám! Informace